OSTO

ASUNNON OSTO LAS PALMASISTA

Onko haaveissasi muuttaa asumaan Gran Canarialle Las Palmasiin? Tai oletko ajatellut ostaa sijoitusasunnon, jonka voi vuokrata lyhyt- tai pitkäaikaiseen käyttöön? Jos asunnon osto Las Palmasista on ollut mielessä, niin tältä sivustolta löydät hyödyllistä tietoa.

NYT ON HYVÄ AIKA OSTAA ASUNTO LAS PALMASISTA!

Asuntojen hinnat Las Palmasissa olivat huipussaan vuosina 2006-2008. Vuoden 2008 talouskriisin seurauksena asuntojen hinnat lähtivät kuitenkin laskuun. Vuoteen 2015 mennessä hinnat olivat pudonneet noin 40% huipustaan. Sen jälkeen hinnat ovat taas lähteneet pikkuhiljaa nousuun.
Kaikella todennäköisyydellä kiinteistöjen hinnat jatkavat nousuaan. Tähän on useita syitä.

MIKSI KIINTEISTÖJEN HINNAT TULEVAT NOUSEMAAN GRAN CANARIALLA?

 1. Gran Canarialla ei ole riittävästi asuntoja kaikille. Saarella on yli 800 000 asukasta. Saari on pinta-alaltaan pieni, ja suuri osa maa-alasta on joko suojelualuetta tai muuten sellaista aluetta, jonne ei voida rakentaa. Ihmisiä jotka tarvitsevat asunnon on paljon, mutta uudisrakentaminen on hyvin vähäistä.
 2. Väestönkasvu: Kanariansaaret ovat yksi Espanjan kolmesta alueesta, joiden väkiluku tulee kasvamaan seuraavan vuosikymmenen aikana. Espanjan kansallinen tilastokeskus arvioi 25 000 muuttavan Kanarialle seuraavan 10 vuoden aikana. Asuntojen kysyntä tulee siis kasvamaan, ja sen myötä hinnat.
 3. Matkailu kukoistaa Gran Canarialla. Saari täyttyy ympäri vuoden skandinaaveista, keskieurooppalaisista ja espanjalaisista turisteista. Moni turisti päätyykin ostamaan oman asunnon Las Palmasista. Jotkut heistä asuvat asunnossa osan vuodesta itse ja lopuksi aikaa antavat asunnon vuokralle.
 4. Korkea vuokratuotto. Las Palmasssa on viimeisen kahden vuoden aikana asuntojen vuokrien hinnat nousseet tuntuvasti. Kysyntä on todella suurta ja kohtuuhintaisista vuokra-asunnoista on pula. Yhä useampi ostaakin asunnon investointitarkoituksessa.
 5. Vilkas satama. Las Palmasin konttisatama kasvaa sitä mukaa kun Euroopan, Afrikan ja Etelä-Amerikan välinen kauppa kasvaa. Las Palmas on lähin eurooppalainen satama useimmille Afrikan alueille. Yritykset ja avustusjärjestöt käyttävät yhä useammin Las Palmasin satamaa logistiikka- ja rahtikeskuksenaan.
 6. Loistopaikka asua! Las Palmas on turvallinen ja ystävällinen kaupunki. Sää on luokiteltu yhdeksi maailman parhaista. Gran Canarialta löytyy kaikkea: upeita hiekkarantoja, vuoristomaisemia, kulttuuria ja palveluja. Nykyään Las Palmasista on myös ympäri vuoden joka viikko suorat lennot Helsinkiin.

Tilasto asuntojen hinnoista: www.idealista.com

MITEN ASUNNON OSTAMINEN GRAN CANARIALLA EROAA SUOMEN ASUNTOKAUPASTA?

Asunnon ostaminen Gran Canarialla noudattelee pitkälti samoja linjoja kuin Suomessa. Erona on se, että Espanjassa kaikki asunnot luokitellaan kiinteistöiksi. Asuntokaupassa ei siis käsitellä osakekirjoja ja niihin liittyvää omistusoikeutta.

Ennen varsinaisen kaupan tekemistä kaupan osapuolet tekevät yksityisen varaussopimuksen. Varausmaksu eli käsiraha vähennetään lopullisesta kauppahinnasta.

Asunnon ostosta tehdään kauppakirja, joka vahvistetaan aina notaarilla. Asunnon siirtyminen uudelle ostajalle merkitään kiinteistörekisteriin.

Samalla maksetaan notaarin palkkio, lainhuudatusmaksu ja varainsiirtovero (tai uudiskohteesta alv).

Asunnon ostaja maksaa asumiseen liittyvät verot Espanjaan. Näitä ovat mm. kiinteistövero ja joko varainsiirtovero (käytetty asunto) tai arvonlisävero (uudiskohteet). Verojen suuruus on Gran Canarialla pienempi kuin Manner-Espanjassa.

MITÄ MAKSUJA ASUNNON OSTOON LIITTYY?

Asunnon oston yhteydessä tulee Gran Canarialla budjetoida n. 8-10 % asunnon hinnasta muita kuluja varten. Tällaisia kuluja ovat mm.

 • Varainsiirtovero (ITP) käytetystä asunnosta 6,5 % asunnon hinnasta /
 • Arvonlisävero (IGIC) uudiskohteista 5 % asunnon hinnasta
 • Notaarin palkkio (yleensä noin 500-600 €)
 • rekisteröintimaksut, lainhuudatus (yleensä noin 350-400 €)
 • gestoria 300 € (Jos asuntolaina)
 • sähkö- ja vesilittymän hankinta- tai siirtokulut (n. 350 €)
 • kiinteistönvälittäjän palkkion maksaa aina asunnon myyjä, ja se on sisällytetty myyntihintaan

Vuosittaisia kuluja asunnosta on mm.

 • Kiinteistövero (IBI), joka on Las Palmasissa 0,67 % asunnon verotusarvosta (Valor Catastral). Verotusarvon voi tarkistaa kaupungin verotoimistosta.
 • Yhtiövastike (Cuota de Comunidad) yleensä n. 20 – 50 € / kk. Tällä katetaan mm. rappukäytävän siivous, valaistus ja jätemaksu.
 • Tulovero asunnosta (IRPF) jos ei ole residentti. Käytännössä se on noin 200-300 € vuodessa.
 • Sähkö ja vesi
 • Kotivakuutus
 • Internet

MITÄ MUUTA PITÄÄ OTTAA HUOMIOON ASUNTOA OSTETTAESSA?

Jotta voi ostaa asunnon Espanjasta, ostajalla on oltava NIE-numero eli ulkomaalaistunnus. Samoin on oltava pankkitili Espanjassa.

Mieti mistä hankit rahoituksen. Otatko lainan Suomesta vai Espanjasta? Tarkista että laina todella myönnetään.

Kannattaa hankkia asiantuntijan apua, koska selvitettäviä asioita on paljon. Käytä vain luotettavaa kiinteistönvälittäjää (tai kiinteistölainsäädäntöä tuntevaa lakimiestä).

Sama asunto voi olla myynnissä useammalla kiinteistönvälittäjällä. Tämä on Espanjassa aivan tavallista, koska kiinteistönvälittäjät tekevät usein yhteistyötä. Silloin he jakavat keskenään välityspalkkion, joka on kauppasummasta noin 5 %. Jos asunto on kuitenkin eri hintaisena eri välittäjillä, niin silloin on syytä epäillä, että välityspalkkiota yritetään ottaa liikaa. Tällöin ennen sopimuksen tekoa kannattaa asunnon myyjältä tarkistaa oikea kauppahinta. Välityspalkkion ei tule olla enempää kuin 5 %.

Kiinteistönvälittäjä auttaa tarkistamaan, että asunnon kunto vastaa myyjän lupausta, ja että hinta on kohtuullinen.

Kiinteistönvälittäjä hankkii maarekisteriotteen (Nota Simple). Siitä selviää asunnon mahdolliset rasitteet, onko myyjä asunnon laillinen omistaja ja kiinteistön verotusarvo.

Ostaja ei yleensä säästä siinä, että jättää käyttämättä kiinteistönvälittäjää. Kiinteistönvälittäjän palkkion nimittäin maksaa aina asunnon myyjä. Mikäli myyjä ei halua käyttää kiinteistönvälittäjää, pistää hän siinä säästyneet rahat omaan taskuunsa.

HALUAISITKO OSTAA ASUNNON LAS PALMASISTA?

Minkälaista asuntoa etsit? Onko suunnitelmissa tulla asumaan kokonaan Las Palmasiin? Vai ajattelitko asua osan vuotta Kanarialla ja osan vuotta Suomessa? Vai onko suunnitelmissa ostaa sijoitusasunto? Autan sinua löytämään sopivan asunnon Las Palmasista.

Kun kiinnostava asunto löytyy, tulen mukaasi asuntonäyttöön.
Tarkistan onko kiinteistössä rasitteita. Esim. onko verot ja muut maksut maksettu. Jos myyjällä on asuntoon kohdistuvia velkoja, ne huomioidaan kauppahinnassa.
Tarpeen mukaan neuvottelen myyjän kanssa hinnasta ja autan tarjouksen tekemisessä.
Hoidan varaussopimuksen sinun ja myyjän välille.
Tulen mukaasi notaarin luokse, kun kauppakirja vahvistetaan. Tulkkaan kauppakirjan suullisesti.
Autan verojen maksuun ja asunnon rekisteröintiin liittyvissä toimenpiteissä.
Autan nimen muutoksen tekemisessä sähkö- ja vesilaitokselle, taloyhtiölle ja verotoimistoon.
Tarvittaessa autan NIE-numeron hankkimisessa ja pankkitilin avaamisessa.
Tarvittaessa autan myös muiden asuntoon liittyvien asioiden kanssa, kuten kotivakuutus, puhelin- ja internet-liittymä jne.
Jos haluat vuokrata asuntosi eteenpäin osaksi vuotta, etsin sopivat vuokralaiset.

Kiinnostaako? Ota yhteyttä ja kerro minkälaista asuntoa etsit!

WhatsApp
Email
Phone
Whatsapp

Add the number to the Contacts on your phone and send us a message via app.

Call us:

+34622276499

Phone
Email