MYYNTI

KIINTEISTÖN MYYNTI LAS PALMASISSA

Asunnon myyminen on yksi elämän suurista ratkaisuista. Siksi sitä kannattaa harkita ja suunnitella huolellisesti. Kun myyntipäätös on tehty, haluat varmasti, että saat asunnostasi mahdollisimman hyvän hinnan. Haluat myös, että myynti sujuu turvallisesti ilman ikäviä yllätyksiä. Todennäköisesti haluat myös, että asunto myydään mahdollisimman nopeasti.

MITÄ VAIKEAA ON ASUNNON MYYMISESSÄ?

Kiinteistön myynti on yllättävän aikaa vievä prosessi. Gran Canarialla kiinteistön myymisessä ei aina vaikeinta ole ostajan löytäminen. Haasteellista on pelkästään se, että asuntokauppa saadaan ylipäänsä onnistumaan sujuvasti suunnitelmien mukaan.

Moni kauppa epäonnistuu erilaisten väärinkäsitysten, puuttuvien asiapapereiden, viivästymisien tai muiden byrokraattisten ongelmien takia.

Vaikka Gran Canarialla kiinteistökauppaan liittyvät lait ja säädökset ovat selkeitä ja asuntokauppa on turvallista, selvitettäviä asioita on paljon. Ennen kuin kauppakirja voidaan allekirjoittaa notaarin luona, on huolehdittava moni asia kuntoon.

Tulee löytyä asiakirjat siitä, että myyjä on asunnon laillinen omistaja ja selvitettävä kiinteistöön kohdistuvat rasitteet. Onko kiinnityksiä, velkoja, esim. maksamattomia veroja tai taloyhtiömaksuja. Jos niitä on, niin tulee selvittää etukäteen miten niiden kanssa menetellään. On tarkistettava, että ostajan rahoitus on varmasti kunnossa ennen kuin kauppakirja allekirjoitetaan. Jos ostaja on ei-residentti, tarvitaan lisäselvityksiä.

Minun tehtäväni on varmistaa, että sekä asunnon myynti että osto sujuu ja molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä.

MITÄ TARJOAN ASUNNON MYYJÄLLE?

Jos ajatuksissasi on ollut kiinteistön myynti Gran Canarialla, autan sinua löytämään sopivan ostajan.

1) Annan sinulle realistisen hinta-arvion asunnostasi maksutta. Useat kiinteistönvälittäjät sortuvat antamaan aivan liian korkeita hinta-arvioita asunnoista. Tämä vain siksi, että he haluavat saada asuntosi myyntiin. Tällainen toiminta kuitenkin vain pidentää asunnon myyntiaikaa, eikä asunto mene kaupaksi.

Asunnon myyntihintaan vaikuttavat mm. sijainti, alueen kehityssuunnitelmat, liikenneyhteydet, pohjaratkaisu sekä asunnon ja taloyhtiön kunto. Maan yleinen taloustilanne ja kysyntä alueen asuntomarkkinoilla luonnollisesti vaikuttavat hintaan.

2) Teen kanssasi myyntisuunnitelman. Asunnosta otetaan ammattimaiset valokuvat. Myynti-ilmoituksia laitetaan sekä espanjankielisille sivustoille että kansainvälisille asunnonvälityssivustoille.

3) Puhun espanjan ja englannin lisäksi sujuvasti suomea, viroa ja venäjää. Näin voin palvella kansainvälisiä ostajia heidän omalla kielellään. Asuntosi markkinointia voidaan aktiivisesti laajentaa myös mm. Suomeen, Venäjälle ja Ukrainaan.

4) Varmistan että tarvittavat asiakirjat ja dokumentit ovat kunnossa, jotta kauppa voidaan vahvistaa notaarin luona.

Huom. Sinulle ei tule kuluja, jos ei tule kauppaa!

MIKSI ASUNTO EI MENE KAUPAKSI?

Tuttu tarina Las Palmasissa: asunto on ollut myynnissä jo kauan, mutta ostajaa ei löydy. Joskus asuntoa on saatettu näyttääkin pontentiaalisille ostajille, mutta asia ei ole edennyt sen pidemmälle. Joissakin tapauksissa asunnosta ei ole tullut edes kyselyjä.
Yleensä aina ongelmana on jokin seuraavista:

EPÄREALISTINEN HINTAPYYNTÖ

Järkevä hinnoittelu on asuntokaupan perusta. Asunnon hintaan vaikuttavat mm. alueen yleinen hintakehitys, tilanne asuntomarkkinoilla, asunnon kunto ja sijainti sekä taloyhtiön tulevat ja jo suoritetut remontit.

Miten tietää mikä on järkevä hintapyyntö? Hintaa voi olla vaikea arvioida, jos ei ole kokemusta alalta. Ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjä tuntee asuntomarkkinat. Hänellä on myös käytössään tilastoja aiemmin myydyistä vastaavista asunnoista ja toteutuneista myyntihinnoista.

Hinnat voivat samassa talossakin vaihdella melkoisesti täysin remontoidun ja alkuperäiskunnossa olevan asunnon välillä. Mikäli samassa talossa tai kadulla on monta asuntoa samaan aikaan myynnissä, laskee se hintoja.

Asiantunteva kiinteistönvälittäjä pystyy antamaan edellä mainittujen seikkojen perusteella realistisen hinta-arvion asunnostasi. Kun hinta on alusta alkaen järkevä, ei liian alhainen mutta ei liian korkeakaan, onnistuu myynti sujuvammin.

HUONO MYYNTI-ILMOITUS

Asunnon ostajat näkevät netin asunnonvälityssivustoilla kymmeniä asuntoilmoituksia. Mikäli valokuvat antavat pimeän ja nuhjuisen vaikutelman asunnosta, tai asunnosta ei anneta tarpeeksi tietoa, ei potentiaalinen asiakas välttämättä edes vaivaudu kysymään lisää.

Millainen on hyvä myynti-ilmoitus? Myynti-ilmoitus on mainos, jonka tarkoitus on houkutella ostamaan. Myynti-ilmoituksesta ostaja saa ensivaikutelman asunnosta.

Valokuvat: Kuvien laadun tulee olla hyvä, ja niistä tulee välittyä asunnon parhaat puolet. Valaistuksen tulee olla valokuvattaessa erittäin hyvä. Turhat huonekalut ja koriste-esineet kannatta laittaa pois näkyvistä.

Ilmoitusteksti: Esittelytekstin tulee olla tarpeeksi kattava. Perustietojen lisäksi siinä voi kertoa asunnon hyvistä puolista, esim. hyvä pohjaratkaisu, sijainti, näköala jne. Ilmoituksessa kannattaa kertoa myös taloyhtiöön tehdyt ja tulevat remontit.

EPÄONNISTUNUT MARKKINOINTI JA ESITTELY

Joskus potentiaaliset asiakkaat eivät edes huomaa myynti-ilmoitusta. Jos asuntoa markkinoidaan pelkästään netin asunnonvälityssivustoilla, saattaa se hukkua muiden vastaavien ilmoitusten joukkoon. Varsinkin jos ilmoituksia on sillä hetkellä useita.

Miten onnistua markkinoinnissa?
Myynti-ilmoitukset: Niitä pitää olla useilla eri asunnonvälityssivustoilla. Ilmoitustekstin sekä valokuvien tulee olla laadukkaita. Eniten huomiota saavat uudet ilmoitukset. Siksi kannattaa panostaa heti ilmoituksen laatuun. Jos ilmoitus on ollut näkyvissä jo useita kuukausia, se herättää ostajien epäilyksen, että asunnossa on jotakin vikaa, kun se ei mene kaupaksi.

Kannattaa hyödyntää myös sosiaalisen median keinot. Ammattimaisilla kiinteistönvälittäjillä on mahdollisuus laittaa ilmoituksia laajasti myös kansainvälisille sivustoille.

Verkostot: Asiaan omistautuneella kiinteistönvälittäjällä on yhteistyökumppaneita ja omia verkostojaan, joita hän voi hyödyntää ostajaa etsiessään.

Asunnon esittely: Esittelyn ajaksi tulee huolehtia siitä, että asunto on siivottu ja siellä tuoksuu raikkaalle. Turhat tavarat ja koriste-esineet kannattaa laittaa piiloon. Myös valaistuksen tulee olla kunnossa. Vaikka yleensä ei ennen asunnon myyntiä kannata tehdä suurempaa remonttia, niin pieni stailaus usein kannattaa. Esim. seinät kannattaa maalata mahdollisimman neutraaliksi.

Kiinteistönvälittäjä: Hyvä kiinteistönvälittäjä on asunnon myyjä, ei asunnon esittelijä. Hän myy aktiivisesti asuntoa. Hän huolehtii ilmoituksista ja markkinoinnista sekä on neuvottelutaitoinen.

WhatsApp
Email
Phone
Whatsapp

Add the number to the Contacts on your phone and send us a message via app.

Call us:

+34622276499

Phone
Email